Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Tohmajärven asukkaan oikeus.

Olet täällä

Terveysneuvonta

Aikuisten terveysneuvonnassa seurataan ja hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja kartoitetaan riskejä. Järjestämme mm. painonhallintaryhmiä ja ravitsemukseen liittyvää toimintaa valtimotaudin välttämiseksi. Työssä käyvien, valtimotaudin riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden seulonta kuuluu työterveyshuollolle.

Terveysasemalla järjestetään seulontoja ja huolehditaan tarvittavasta rokotussuojasta. Tohmajärvellä toteutetaan myös ikäluokkatarkastuksia. Niistä lisätietoja tästä.

Monissa pitkäaikaissairauksissa tarvitaan neuvoja ja tukea. Terveysasemallamme saat tukea erityisesti aikuistyypin diabeteksen tai verenpainetaudin ja muiden kansantautien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Semppi on kaikille avoin ja maksuton terveyspiste, missä on mahdollista arvioida ja seurata omaa terveydentilaa ja elämäntapoja. Sempissä on tietoa unesta, painonhallinnasta, liikunnasta, verenpaineesta, päihteistä, savuttomuudesta, ravitsemuksesta, seksuaaliterveydestä ja mielen hyvinvoinnista. Tohmajärvellä Semppi terveyspisteet sijaitsevat terveyskeskuksessa, Takkunurmentie 9 sekä Niiralan rajapysäkillä, Rajantie 690.

Jos tarvitset tukea elintapojen arviointiin ja muuttamiseen, ota yhteyttä.

 

Tärkeät puhelinnumerot

Terveysneuvonnan ajanvaraus

013 3302 342
ma-pe klo 8 -16

Diabeteshoitaja