Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Tohmajärven asukkaan oikeus.

Olet täällä

Sairaanhoitopalvelut

Terveysasemalla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Kaikissa terveyden- ja sairaanhoitoon liittyvissä asioissa ei tarvitse varata aikaa lääkärille. Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja voivat auttaa monissa asioissa.

Pitkäaikaissairauksia sairastavien asiakkaiden seurantakäynnit (mm. diabetes-, reuma-, astma- ja verenpainepotilaat) kuuluvat sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolle. Pitkäaikaissairaille annetaan käyttöön myös tarpeellisia hoitotarvikkeita. Hoitotarvikejakelun lähtökohtana on lääketieteellisin perustein todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Helppohoitoiset infektiot hoituvat myös sairaanhoitajan vastaanotolla. Lääkärin konsultaatiomahdollisuus tekee potilaan hoidosta saumatonta yhteistyötä.

Haluamme panostaa myös enemmän tukea tarvitseviin potilaisiin perheineen. Omahoitaja auttaa heitä terveysasemalla, jolloin yhteydenotot terveyden - ja sairaudenhoidossa tapahtuvat hänen kauttaan.

Vastaanottokäynnille varataan aina aika. Hoidon kiireellisyys arvioidaan jo aikaa varatessa. Tätä kautta varmistetaan, että asiakas saa oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan. Terveysasemalla on mahdollisuus päästä myös erikoislääkärien vastaanotoille, tämä vaatii kuitenkin lähetteen terveyskeskuslääkäriltä.

Uusittavaksi jätetyt reseptit voi noutaa terveyskeskuksesta. Huomaa, että resepti ei uusiudu samalle päivälle, varaa aikaa noin viikko. Reseptit voi uusia joko apteekin tai neuvonnan puhelimen kautta tai jättämällä sen reseptin uusintalaatikkkoon. Reseptit uusitaan pääsääntöisesti eResepteiksi. Voit nähdä omien eReseptiesi tilanteen Kanta-palvelusta internetistä tästä.

Reseptit voi uusia myös soittamalla 013 3302342 tai apteekin kautta.

Sairaanhoitajan vastaanotolle tullaan ajanvarauksella.

Vastaanotolla sairaanhoitaja voi esimerkiksi:

  • kirjoittaa lyhyitä sairauslomia ja antaa hoito-ohjeita
  • ohjaa toimenpiteisiin valmistautumisiin
  • antaa yleistä terveysneuvontaa
  • hoitaa erilaisia haavoja ja poistaa haavaompeleet
  • suorittaa erilaisia mittauksia
  • antaa rokotuksia ja lääkkeitä
  • avustaa lääkäreitä toimenpiteissä
  • suorittaa korvahuuhteluita

Tärkeät puhelinnumerot

Ajanvaraus ja tiedustelut

013 3302 342
Neuvonta, reseptit, laboratorio vastaukset, rokotukset ym. klo 10-16
013 3302 342
Vastaanoton ajanvaraus ma -pe klo 8-16
013 3302 342
Päivystyksen ajanvaraus klo 8-16