Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Tohmajärven asukkaan oikeus.

Olet täällä

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Päihdepalveluissa tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, ota yhteyttä. Akuuttiin katkaisuhoitoon pääsee ottamalla yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastolla. Jos sinulla on muita riippuvuuksia, ota yhteyttä terveyskeskukseesi, niin voimme auttaa.

Voimme tarjota apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen ja muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille tarjoamme keskusteluapua ja tietoa eri mahdollisuuksista.

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Mielenterveyspalveluja tarvitessasi voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai suoraan yhteyttä mielenterveysyksikköön. Yhteydenotto ja hoito ovat luottamuksellisia, ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi.

 

Pohjois-Karjalan mielenterveyspalvelut löytyvät nyt Mielenterveystalo.fi-nettipalvelusta. Mielenterveystalo.fi on nettipalvelu, joka tarjoaa tietoa, tukea ja hoitoa mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyen.

Sivustolla on lähes 300 Pohjois-Karjalassa mielenterveys- ja päihdepalveluja tarjoavaa toimijaa. Sivustolta voi esimerkiksi oirenavigaattorin avulla hakea nimettömästi tietoa oireista sekä mistä niihin voi hakea hoitoa. Aikuisille ja nuorille on sivustolla oma osio. 

Sivusto on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tuottama. Katso Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän tiedote (19.5.15) palvelusta. 

 

Tärkeät puhelinnumerot

Puhelinajat

Klo 8-9 ja 14-15

Ajanvaraus ja tiedustelut

050 373 4091
Katja Blom, päihdeasiakkaat, ma-pe
043 826 3866
Tiina Nenonen, mielenterveystyö, ma-pe